terug naar het overzicht
Foto's: The Young Ones - Jessica Kramers

Lisa Lois & The Young Ones Scheldetheater 24 November 2018

The Young Ones staan weer in het theater, met een bijzondere show. Op zaterdag 24 november geeft het Zeeuws-Vlaamse orkest een concert in het Scheldetheater in Terneuzen. Dat doen ze samen met zangeres Lisa Lois. Of ze nou muziek van Adele, Amy Winehouse of haar eigen nummers zingt, Lisa Lois raakt mensen met haar stem. De presentatie is in handen van Eric Holm.


Veelzijdig orkest
The Young Ones staan op festivals, in theaters en spelen ieder genre. Nog maar een paar maanden terug trad het orkest op met een jazzorkest uit Spanje, ze stonden kort daarna op de Vestingfeesten in Hulst en zijn nu druk bezig met muziek instuderen voor het concert op zaterdag 24 november. Die veelzijdigheid laten ze in het Scheldetheater horen, er komen pophits, klassiekers uit de jazz, funk en disco voorbij. Dirigent Machiel de Kruijf stoomt de muzikanten momenteel klaar voor een avondvullende show. Lisa Lois geeft, met haar indrukwekkende stem, soul aan de avond.
Lisa Lois
Het winnen van talentenjacht X-Factor in 2009 en een enorme hit met haar versie van Leonard Cohen’s Hallelujah. Zo werd Lisa Lois, oftewel Lisa Hordijk, bij het grote publiek bekend. De Wageningse zangeres kan ondertussen nog meer successen aan dat lijstje toevoegen. Ze schrijft zelf haar muziek en scoorde de afgelopen jaren hits met ‘Feels like home’, ‘Silhouette’, en ‘Promises Promises.’ Vorig jaar tourde ze daarnaast door Nederland met muziek van de Britse zangeres Adele. Wegens succes heeft de tour ‘Lisa Lois sings: Adele’ een vervolg gekregen in de vorm van een theatertour. Komende maanden reist Lisa door theaters in heel het land. Ook met The Young Ones staat Lisa Lois in het theater, waar ze een aantal nummers van zangeres Adele laat horen én nog veel meer. Van eigen nummers tot muziek van Amy Winehouse, met begeleiding van The Young Ones.
Eric Holm
De presentatie is in handen van Eric Holm. Met deze Zeeuw halen The Young Ones een creatieve duizendpoot in huis die zijn sporen in de loop der jaren ruimschoots heeft verdiend. Hij volgde ooit de opleiding tot onderwijzer, maar maakte al snel de overstap naar waar zijn hart lag, het theater. Hij maakte jarenlang deel uit van kindertheatergezelschap ’t Hondje van de Ruyter maar werd vooral bekend door het duo Muis & Leeuw. Daarnaast werkt hij al jaren bij Omroep Zeeland en is regelmatig te zien op televisie. Eric Holm speelt ook in de band Dubbel D, de coverband van De Dijk, en in kinderrockband Ho(o)i. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als presentator, dagvoorzitter en spreekstalmeester.
Theatermenu
Om de avond goed te beginnen, biedt brasserie de Westbeer in Terneuzen een speciaal theatermenu aan. Dat bestaat uit drie gangen en kost 29,50 per persoon. Reserveren bij de Westbeer kan via brasseriewestbeer.nl/reserveren.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar via het Scheldetheater
www.zeelandtheaters.nl