terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel doet goede zaken tegen Nieuwdorp

Zaterdag 23 maart 2019 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp. Het was voor FC Axel een belangrijke wedstrijd mede omdat het 20 punten uit 18 wedstrijden de voorlaatste plaats inneemt in de stand van de 2e klasse E. Nieuwdorp staat op de laatste plaats met 15 punten uit 19 wedstrijden. In feite was er dus sprake van een directe degradatiewedstrijd. FC Axel zal nog alle zeilen moeten bijzetten om zich in de 2e klasse te kunnen handhaven. Nadat pupil van de week Jesse Overdulve als eerste doelman Leon de Goffau van Nieuwdorp had gepasseerd begonnen de beide teams onder leiding van scheidsrechter Roy Labeur aan de wedstrijd. Beide teams zagen geen kans om behoorlijk voetbal op het veld te leggen, met name door te veel balverlies. In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg een verdediger van Nieuwdorp een ingeschoten bal op de arm en scheidsrechter Labeur gaf hiervoor een strafschop. Dit buitenkansje werd voortreffelijk benut door Ibrahim Eryürük. In het verdere verloop van de eerste helft had FC Axel meer balbezit maar wist de score niet verder op te voeren. Ruststand 1-0.
Ook in de tweede helft probeerden twee hardwerkende teams er iets van te maken. FC Axel bleek toch wat sterker dan Nieuwdorp en in de 49e minuut wist de vrij gespeelde Ivo Verstraeten doelman Leon de Goffau met een schuiver in de hoek te passeren.
Van Nieuwdorp was weinig te vrezen en bovendien hield de verdediging van FC Axel onder leiding van doelman Stijn van Drongelen de gelederen goed gesloten. In de 76e minuut werd Urmalon Martis in het strafschopgebied onrechtmatig neergelegd. Opnieuw een strafschop voor FC Axel die wederom door Ibrahim Eryürük werd verzilverd. FC Axel pakte hiermee een 3-0 winst en zet daarmee SV Nieuwdorp op een achterstand van 8 punten en klimt tevens enkele plaatsen in de rankschikking.
Volgend week speelt FC Axel de inhaalwedstrijd in Bruinisse tegen Bruse Boys.