terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel pakt de punten bij DBGC

Zaterdag 18 mei 2019 speelde FC Axel de uitwedstrijd tegen DBGC op Sportpark De Koepel in Oude Tonge. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Josephe Ngoumout begonnen beide teams aan de wedstrijd. Om nacompetitie te ontlopen heeft FC Axel de punten hard nodig. De eerste 20 minuten van de wedstrijd gaf FC Axel goed partij en was zeker niet de mindere. In de 11e minuut kwam FC Axel op voorsprong door een doelpunt van Roy van Ham die alleen voor de keeper van DBGC kwam en de bal in het doel schoot.
DBGC was enigszins aangeslagen maar vocht zich terug in de wedstrijd. In de 27e minuut was het Jeroen Sep die de stand op 1-1 bracht en nauwelijks een minuut later was het Thijs Tromp die DBGC op voorsprong bracht, 2-1. Maar daar bleef het niet bij want in de 30e minuut bouwde DBGC door Tim Mackloet de voorsprong verder uit naar 3-1. Drie tegengoals op 4 minuten tijd.
FC Axel was even uit het veld geslagen maar kwam terug in de wedstrijd. In de 41e minuut maakte Ivo Verstraeten op aangeven van Marco Plasschaert de aansluitingstreffer, 3-2 wat tevens de ruststand was.
In de 2e helft was FC Axel heer en meester. In de 49e minuut schoot Ivo Verstraeten de bal achter doelman Mark Stroom en bracht de stand weer in evenwicht, 3-3. In de 50e minuut werd Ivo Verstraeten onreglementair neergelegd in het strafschopgebied door doelman Mark Stroom van DBGC. Scheidsrechter Ngoumout was onverbiddelijk en gaf rood en een penalty. DBGC moest verder met 10 man en wisselspeler Tijme van der Veeken moest het doel verdedigen. Ivo Verstraeten verzilverde de penalty en bracht FC Axel weer op voorsprong 3-4. In de 65e minuut was het wederom Ivo Verstraeten die het doel van DBGC wist te vinden en de voorsprong van FC Axel verder uitbouwde naar 3-5. Bij DBGC ging toen het kaarsje uit. Marco Plasschaert maakte er in de 79e minuut nog 3-6 van en in de laatste minuut wist Thijs Tromp de schade voor DBGC nog wat te beperken en bepaalde de eindstand op 4-6. Een mooie overwinning voor FC Axel dat nu op de 4e plaats van onderen in de rangschikking staat gelijk met Krabbendijke maar met een beter doelsaldo.
Volgende week speelt FC Axel thuis tegen Oostkapelle en moet winnen om in ieder geval nacompetitie te ontlopen.