terug naar het overzicht
Foto's: Elly Wille

Zandstraat trots op nieuw buurtcentrum 'De Straete'

Burgemeester Jan Lonink had een drukke dag vandaag. Na eerst de brandweerkazerne in Terneuzen te hebben geopend was hij vanmiddag aanwezig in de Zandstraat om daar onder grote belangstelling het nieuwe buurtcentrum ‘De Straete’ te openen.
In september 2012 droeg wethouder Cees Liefting het gebouw waar voorheen een basisschool was gevestigd over aan de wijkvereniging. Deze was na 30 jaar in een noodgebouw gezeten te hebben
wel toe aan een nieuwe huisvesting. Eerst was het de bedoeling om deze in de kerk te vestigen, maar toen later de school leeg kwam te staan veranderde de wijkvereniging hun plannen.
De verbouwing werd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Broere uit Terneuzen en vrijwilligers van ‘De Straete’hebben het schilderwerk en een deel van de afwerking voor hun rekening genomen.
Zij werden daarvoor vanmiddag door voorzitter Carlo van Nieulande nogmaals hartelijk bedankt.

Eerst verrichtte Jan Lonink de openingshandeling door een lint door te knippen waarna de vele belangstellenden binnen een kijkje konden nemen. Van de oude indeling is niet veel meer terug te herkennen. Er is nu een grote zaal met een gezellige bar en daarnaast een kleine zaal plus een moderne keuken, kantoor en opslagruimte.
Het gebouw voldoet nu aan de nieuwste bouweisen en kreeg bijdragen van het Oranjefonds en Dow. Voorzitten Carlo van Nieulande toonde zich zeer tevreden met het eindresultaat .Namens Dow Chemical kreeg hij een plaquette overhandigd die een plaats krijgt in het gebouw.De Straete’is een actieve wijkvereniging die regelmatig activiteiten op touw zet voor jong en oud. Ook enkele verenigingen waaronder een line dance club en een kaartclub hebben er onderdak.
Bij voldoende belangstelling hoopt men binnenkort ook een schildercursus te kunnen starten. De aanwezige belangstellenden waren het er over eens dat het een prachtige ruimte was geworden en genoten onder de klanken van dj Vizzy Vaunce van een hapje en een drankje in hun nieuwe buurtcentrum